Urządzenie do fermentacji Vegital jest bezprecedensowe na rynku węgierskim, ponieważ można w nim przygotować „śmietanę”, „kefir” i „joghurt” roślinny, wykorzystując chociażby zamienniki śmietanki, uzyskane za pomocą urządzeń do przygotowania napojów roślinnych Vegital, które maszyna na zakończenie nawet schłodzi!
W ten sposób, jeśli ktoś ma ochotę wypić na śniadanie zimny joghurt kokosowy, po prostu nastawia wieczorem odpowiednią funkcję: na koniec procesu fermentacji pyszny joghurt zostanie schłodzony do 4-6 stopni C, a urządzenie utrzyma taką temperaturę przez całą dobę. Nie musisz się martwić, że upragniona potrawa czy napój się zepsuje, przefermentuje!
Ba! Urządzenie umożliwia przygotowanie potraw nie tylko z surowców roślinnych, ale również z mleka krowiego, wobec tego polecamy je nie tylko osobom nietolerującym laktozy, weganom, czy stosującym dietę paleo, ale również wszystkim tym, którzy chcą jeść świeże produkty fermentowane bez konserwantów!
Urządzenie służy do przygotowania między innymi poniższych potraw i napojów:
- Mleczny lub bezmleczny joghurt, kefir, śmietana, surowy ser
- Kiszone warzywa, owoce, marynaty
- Natto (sfermentowana soja)
- Kimchi (kiszona kapusta chińska z czosnkiem i paryką chili)
- Napoje fermentowane, wino ryżowe (sake)
W naszym sklepie Internetowym są dostępne kultury bakteryjne i grzybowe potrzebne do fermentacji: