Telefon: +48

info@vegital.pl

Sos barbecue

Przynosimy wam dzisiaj przepis na sos barbecue, którego możecie używać jako marynatę lub sos do warzyw lub mięs.

Składniki:
(Do urządzenia Vegital Silver Digital,1,3 l)

  • 400 g obranych pomidorów
  • 140 g sos pomidorowy, zagęszczony
  • 1 duża cebula biała
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki cukru/słodziku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ziele angielskich
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czterokolorowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 1liścz laurowy
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki papryki mielonej
  • 1 łyżka mieszanki przypraw do grila
  • 250 ml wody
  • 2 łyżeczki miodu (miód dodajemy na końcu)

Przygotowanie:
Posiekaną cebulę i czosnek lekko podsmażyć na oleju na patelni, Potem wkładamy razem ze wszystkimi składnikami (oprócz miodu) do dzbanka urządzenia. Zmieszamy składniki za pomocą funkcji Blend lub Juice. Po zakończeniu programu uruchomimy program Jam. Na końcu domieszamy miód.

© Vegital.pl – 2020