Telefon: +48

info@vegital.pl

Napój migdałowy

Składniki:
Przepis przystosowany do urządzeń o pojemności 1,3 litrów.

● 100 g migdałów blanszowanych (2 miarki)
● 64g wiórków kokosowych (2 miarki)
● 20 ml ojajessimo (1 łyżka
● 10 g kolagenu (1 łyżka – opcjonalnie)
● 20g erytrolu (1 łyżka) lub 1 łyżeczka glicynu
● 1 g soli himalajskiej (pół łyżeczki)
● Woda do znaku Max

Przygotowanie:
Głównych składników napoju, migdałów, możesz przed zużyciem na kilka godzin zanurzyć w wodę lub podsmażyć na patelni. Z każdą metodą będzie smakowało trochę inaczej, Potem włóż składniki do dzbanka urządzenia, wybierz program Soymilk i naciśnij Start.

Program: Soymilk

Smak: naturalny smak migdałów, najbliżej do mleka
Konsystencja: napój o średniej gęstości
Kolor: biały

Pro rada:
Napój migdałowy można przygotować z migdałów nieblanszowanych (brązowych, ze skórką), w tym przypadku pozostanie więcej błonników w napoju, ale jego kolor zmienia się w kierunku szarości.

© Vegital.pl – 2020